Chocolademousse

 

Hierbij een saus van sinaasappel en thee

Ingrediënten:

200 Pure chocolade (fairtrade)

125 ml slagroom

2 eiwitten

50 gram poedersuiker

2 dl sinaasappelsap (fairtrade)

1 zakje gewone thee of sinaasappel thee (fairtrade)

1 vanille stokje

Aardappelzetmeel

40 gram suiker

 

Bereiding:

Klop de slagroom totdat deze zo dik is als Griekse yoghurt. Zet de slagroom koud weg. Maak een kom en een garde vetvrij door deze te wassen met warm water en zout, spoel deze na met koud water en droog deze af met keukenrol/papier. Klop hierin de eiwitten stijf samen met de poedersuiker tot dat deze piekt.

Smelt au bain Marie de chocolade, als deze gesmolten is zet dan de kom op het aanrecht. Als de chocola wat afgekoeld is, maar nog wel vloeibaar, meng deze dan met de slagroom. Spatel hierna de stijve eiwitten erdoor. Verdeel de chocolademousse over mooie coupes

Voor de saus:

Kook de sinaasappelsap op met een over de lengte ingesneden vanillestokje, 40 gram suiker. Als het geheel kookt hang dan 5 minuten het theezakje in de saus.

Maak wat aardappelzetmeel aan met wat water. Bind voorzichtig de sinaasappelsaus af. Let op, het duurt even voordat de saus gaat binden. Liever de saus iets te dun dan te dik. Voeg evt. een scheutje grand marnier toe aan de saus. Laat de saus afkoelen en schep wat saus op de mousse voordat u de mousse serveert.

Terug naar Fair Trade Menu